Met de Thaise keuken kan iedereen in een handomdraai koken.

28 november 2016 - Chiang Mai, Thailand

Het lijkt wel een reclame slogan. Maar eigenlijk is het wel zo.
Zo van de markt, 1,2,3 in de pan en eten maar.
Door de snelheid wordt er ook snel gegeten. Je staat zo weer op straat.
Vandaag werden we opgehaald met een open truck. Na wat anderen opgehaald te hebben reden we naar de markt. Groenten, fruit, kruiden, vis & vlees.
De dame van de Baanthai Cooking school liet ons van alles zien en gaf uitleg over alle producten die veel in de Thaise keuken gebruikt werden.
Een Thai eet 3 maal per dag rijst...pppfffff . Eigenlijk nooit iets anders Muv zoete aardappel maar heel weinig.
Onderweg mochten we 4 dingen uitzoeken om te maken. Ik had gekozen voor Pad Thai, Papaya Salade, Ossenhaas red curry & Spring roll.
Het was een echte kookschool en de eigenaresse had het van moeder geleerd. Dus wel authentiek.
Opvallend is de versheid, de snelheid en de simpelheid van de gerechten. En uiteraard lekker.
Met verschillende mensen zaten we in een groep. Dus van elkaar proeven hoort er dan bij.
Kookworkshop in Changed Mai is echt een succes!
Dus ik zou dit echt gaan doen.
Met een kookboekje onder de arm naar huis en thuis aan de slag!
Wie komt er eten?!

Foto’s